“Oba pacijenta trenutno nemaju simptome i važno je da je klinička slika blaga”, rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

On kaže da će danas biti testirana djeca koja su bila u kontaktu sa djetetom iz banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić”, koje je pozitivno na virus korona.

Zeljković je poručio da je veoma značajna lična higijena građana, te naglasio da Institut prati sve higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja u Srpskoj.

On je istakao da je važno da se građani, koji su se vratili iz zemalja koje imaju potvrđene slučajeve zaraženih korona virusom, u skladu sa datim smjernicama, telefonski javljaju svom porodičnom ljekaru.

“Važno je da zdravstveni sistem funkcioniše, kao i do sada jedinstveno i složno, kao i da nema problema u komunikaciji”, rekao je Zeljković.

On je naveo da će Koordinaciono tijelo, koje je imenovano na nivou Republike Srpske u vezi sa virusom korona, dnevno informisati nadležne institucije i javnost.

U Srpskoj su identifikovana dva slučaja zaraze virusom korona, a riječ je o muškarcu srednjovječne dobi iz Banjaluke i njegovom djetetu.