Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, da su institucije Republike Srpske opredijeljene za otvoren i partnerski odnos prema svim medijima, objektivno i odgovorno informisanje, u interesu javnosti i svih građana Srpske.

– Obilježavanje Međunarodnog dana slobode medija prilika je da se podsjetimo da su sloboda izražavanja i nezavisni mediji od presudne važnosti za svako demokratsko društvo – navodi se u čestitki koju je Cvijanović uputila svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj – Svjetski dan slobode medija, ističući da su nezavisni i profesionalni mediji temelj svakog demokratskog društva.

Čubrilović je naglasio da zakonodavni okvir Republike Srpske garantuje potpune medijske slobode.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj – Svjetski dan slobode medija, ističući da oni svojim profesionalnim, istinitim i pravovremenim informisanjem javnosti daju važan doprinos izgradnji slobodnog i demokratskog društva.

– Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog društvo i s toga je neophodno da se u svom radu rukovode isključivo profesionalnim standardima. Naša zajednička obaveza je da omogućimo slobodu medija, bolji položaj i bolje uslove rada svih zaposlenih u medijima – istakao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, uputio je danas čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj.

– U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, upućujem vam iskrene čestitke, te koristim priliku da vam poželim dobro zdravlje i raspoloženje i uspješan rad – izjavio je Višković.