Foto: RTRS

U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, upućujem Vama, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, iskrene čestitke – navela je predsjednica Srpske u čestitki.

Cvijanovićeva je poželjela da predstojeći božićni dani podare zajedništvo i budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti, a Nova godina donese stabilnost, prosperitet i međusobno razumijevanje

– Uz najbolje želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i zadovoljstvu, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina! – navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Viškovićuputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

– Želeći da u miru, zdravlju i duhu evanđelskog praštanja i ljubavi proslavite praznične dane, a da nova 2020. godina bude radosnija i uspješnija od prethodne, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina! – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u BiH božićne i novogodišnje praznike sa željom da ih provedu u miru, hrišćanskoj ljubavi i skladnom odnosu prema bližnjima.
Čubrilović je uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru.

– Neka Božić, kao veliki praznik cijelog hrišćanstva, kao dan slavljenja rođenja Isusa Hrista, svima nama podari mir, blagostanje i pobudi plemenita osjećanja prema drugima. Čestit Božić i srećna Nova godina! – naveo je Čubrilović u čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima predstojeći praznik Božić.

– Neka radost praznika Hristovog rođenja donese radost, nadu i mir i u vaša srca i vaše domove. Vama i svim rimokatolicima želim da ovaj veliki hrišćanski praznik dočekate u duhovnom miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći – navodi se u Dodikovoj čestitki.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, mira i nade, koji sve vjernike ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Želim da ovaj veliki praznik, Božić, osnaži najveće ljudske vrijednosti i međusobno povjerenje. Vama, Vašem sveštenstvu i vjernom narodu neka je srećan i blagosloven Božić – ističe se u čestiki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je danas čestitku povodom katoličkog Božića nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

– Sa željama da predstojeći Božić i Novu godinu proslavite u miru, zdravlju i veselju, slaveći Hristovo rođenje, čestitam vam predstojeće praznike. Čestit Božić i Nova godina – naveo je Davidović u čestitki.