Foto: Dragan Mujan/Nova.r

Đoković je u ponedeljak dočekao svoju 311. nedelju na prvom mestu i nadmašio je i zvanično rekord Rodžera Federera.

Švajcarac je do sada držao rekord od 310 nedelja, a tim povodom ispred restorana “Novak” u Novom Beogradu u ponedeljak je organizovan doček za prvog tenisera planete.

Oko 18 časova okupilo se nekoliko desetina navijača koji su došli da isprate istorijski trenutak za srpskog tenisera. Organizovan je i manji muzički nastup.

Novak je stigao oko 18 sati i 30 minuta, a iz publike su se čuli povici “Nole, daj reket”, od navijača pored. Upriličen je i vatromet, a do Đokovićevog dolaska se broj prisutnih povećao na nekoliko stotina.

Đoković se posle toga obratio publici i rekao da se nada da srpski narod uživa u njegovim uspesima, iako svima povremeno “kida živce”.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Danas je poseban dan i za mene i za porodicu i za Srbiju. Hvala vam za uspeh, ovo nije samo moj, nego i vas i cele nacije. Ja sam to najviše shvatio pre deset godina. I pre toga. Ali me je nekako najviše dirnulo ono iz Beograda 2011. posle Vimbldona kad sam prvi put postao broj 1”.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Srbija je tada priredila nešto na čemu ću vam večno biti zahvalan. Zato osećam ogromnu čast i zadovoljstvo što vas predstavljam. Znam da vam kidam živce, ali nadam se da uživate u tome”, rekao je Novak na dočeku.

Na zgradi gde se nalazi restoran otkriven je i novi poster koji oslikava broj nedelja koje je srpski igrač proveo na prvom mestu.

Deo publike je dobio rekvizite poput potpisanih loptica, postera, majica i ostalih predmeta, a Đoković je zapevao tradicionalnu pesmu “Veseli se, srpski rode” sa okupljenima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Da podsetimo, Đoković je krajem 2020. postao i prvi teniser uz Pita Samprasa koji je uspeo da šest puta završi kalendarsku godinu na prvom mestu.

Prestigao je tada Džimija Konorsa, Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su po pet puta završavali kao najbolji.

Umetnik Andrej Josifovski Pijanista, posvetio mu je portret napravljen u dimenzijama 2,7 sa 3,7 metara i sačinjen od 2177 teniskih loptica.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime