– Trivićeva je jasno pokazala da je put koji će slijediti put prihvatanja politike koje promoviše Šmit, a to je put centralizacije BiH i politike građanske BiH kako je zamišlja bošnjačka politička elita i njihovi mentori iz dijela zapadnih ambasada – istakao je Žunić.

On je naglasio da ne treba imati bilo kakve sumnje da je taj pakt davno skrojen i potpisan i da je PDP otvoreno stao iza stavova da BiH treba da postoji kao država koja će funkcionisati po principu jedan čovjek – jedan glas.

– Ranije sam vjerovao da Јelena Trivić ne može prepoznati put kojim je krenula jer realno nikada nije ni upravljala političkim procesima, čak ni u mjesnoj zajednici. Međutim, jasno je da jučerašnjim sastankom sa Šmitom pokazala da je otvoreno stala iza strategije koju već dugo priprema sarajevska čaršija. Za provođenje te strategije, u ovim okolnostima, potrebna im je i podrška iz srpskog korpusa i očigledno da su je pronašli u PDP i njihovim kandidatima za najviše funkcije. I ja se slažem da treba razgovarati sa svima ali ovaj sastanak sa Šmitom nije razgovor, to je otvorena promocija politike koja odudara od interesa Republike Srpske i zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske – naglasio je Žunić za Srnu.

On je konstatovao da to nije razgovor nego kapitulacija zarad obećane podrške da se dođe do vlasti i fotelje koju tako dugo čekaju.

– Za tu fotelju PDP je spreman i da manipuliše borcima, da obećava kule i gradove, da pravi razdor u odnosima Srbije i Srpske i da obeća sve ono što stranci skroje u svojim geopolitičkim kuhinjama. Takva politika je opasna za budućnost Republike Srpske i siguran sam da će građani tu opasnost prepoznati i na izborima jasno pokazati šta misle o promoterima takve politike – zaključio je Žunić.