Izvor: Agencija za agrarna plaćanja

Zapanjen još jednim Stanivukovićevim incidentom, njegov kolega iz Narodne skupštine Republike Srpske i šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić, oštro reaguje.

– On je politička karikatura. Sve je stekao na grbači naroda. Ogromno bogatstvo je stekao nepotizmom, tačnije njegov otac je bogatstvo stekao političkim sredstvima i on crpi to bogatstvo ne radeći ništa u životu – rekao je Žunić za RTRS.

Žunić kaže da porodica Dodik ima pravo da se neometano bavi poslom u kojem je duže od 50 godina. Stanivukoviću spočitava drskost upada na tuđu imovinu, pravljenje predstava od svega i svačega, najzad i političku nedosljednost.

– Kroz podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju i nabavku poljoprivredne mehanizacije gospodin Miladin Stanić je dobio tri puta više podsticaja od Republike Srpske od porodice Dodik, ali normalno, to Stanivuković ne pominje – izjavio je on.

Firma “Bisprom”, koja je u vlasništvu Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dobila je podsticaje Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Prethodnih dana, opozicioni poslanici kritikovali su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske zbog činjenice da su podsticaje dobile firme koje su u vlasništvu ili suvlasništvu članova SNSD-a, ali im nije zasmetalo što su iste dobile i firme koje su u vlasništvu opozicionih poslanika.