Staša Košarac

“Ovo je slika i prilika politike Mladena Ivanića, Branislava Borenovića i Igora Crnatka, koji su četiri godine iz Sarajeva, uz pomoć stranaca, pokušavali da ruše ono što smo mi gradili u Republici Srpskoj. Ovo je klasičan rukopis britanskih i NATO obavještajnih službi kojima pomenuti trojac iz PDP-a godinama služi”, istakao je Košarac u izjavi Srni.

On je dodao da su predstavnici institucije Republike Srpske, kao i rukovodstvo SNSD-a znali da će opozicija, po instrukcijama stranih agenata, pokušati da izaziva incidente, narušava javni red i mir i problematizuje legalnost izbornog procesa.

“Očigledno je da pažljivo biraju izvršioce, konfliktne ličnosti koje su spremne na sve. Jedino što su oni u stanju da ponude građanima je izazivanje nemira i haosa. Građani treba da ostanu mirni i da ne nasjedaju na ovakve i slične provokacije”, upozorio je Košarac.

On je naglasio da je uvjeren u spremnost i sposobnost policije Republike Srpske da zaštiti sve građane i njihovo pravo da slobodno izražavaju svoju političku volju na predizbornim skupovima i na sam dan izbora.

“Pozivam građane Republike Srpske da 7. oktobra na demokratski način pokažu šta misle o onima koji na ovakav način ugrožavaju izborni proces i služe interesima onih stranih sila koje ne žele dobro ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu”, poručio je Košarac.