U saopštenju se navodi da je tačno da je Kusturica, inače pasionirani strijelac sa uredno izdatom dozvolom za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore za Rumuniju izvadi iz ručne torbe kutiju sa 22 metka kalibra devet milimetara, a ne 25 šaržera.

“Poslije koncerta i na prolasku kroz aerodromski skener, u ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija koja niti u jednom računu ni na bilo kojem svjetskom jeziku ne može da se nazove ‘arsenalom oružja’. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik a naš poznati reditelj i muzičar je odmah nakon toga napustio Rumuniju”, ističe se u saopštenju povodom tekst objavljenog na protalu “Telegrafa” pod naslovom “Otkrivena strogo čuvana tajna: Emir Kusturica uhvaćen sa arsenalom municije na aerodromu u Rumuniji”.

Iz Pres službe svjetskog reditelja i muzičara podsjećaju da je dvije godine nakon toga Kusturica ponovo gostovao u Rumuniji a na stvar sa polupraznom kutijom sa mecima je stavljena tačka.

“Tako je, kada je o zakonu riječ, sve otišlo u zaborav iz kojeg je ovaj nesporazum i nastao”, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime