British actor Anthony Hopkins attends the 2022 Vanity Fair Oscar Party following the 94th Oscars at the The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, California on March 27, 2022.,Image: 673531673, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Patrick T. FALLON / AFP / Profimedia

– Svima želim srećnu Novu godinu – rekao je on u video snimku objavljenom na „Tviteru“ i dodao:

– Danas slavim 47 godina koliko sam trezan! Ali, ova poruka nije teška i tužna, nadam se da će biti od pomoći! Ja sam alkoholičar koji se oporavlja. A za vas tamo negde – znam da vas ima koji se borite. U ovom dobu „otkazivanja“, mržnje i beskompromisnosti, dece koja se maltretiraju, kažem: „Budite ljubazni i nežni prema sebi. Budite ljubazni prema drugima. Klonite se toksičnih krugova ljudi, ako vas vređaju sklonite se. Živite svoj život. Budite ponosni na svoj život – poručio je bard glumišta.

Poslednji film Entonija Hopkinsa „Vreme Armagedona“ u bioskopima je od decembra. Ostvarenje je okupilo neka od najznačajnijih i najzvučnijih imena Holivuda poput En Hatavej i Entonija Hopkinsa, zajedno sa Džeremijem Strongom i mladim glumcima Benksom Repetom i Džejlinom Vebom.

U nedavnom intervjuu za „Gardijan“ Entoni Hopkins je opisao svoju ulogu:

– Čovek koga igram je veoma sličan mom dedi po majci. Bili smo strašno bliski. Dao mi je veliko samopouzdanje da nastavim sa životom. Dok sam snimao tu jednu scenu koja predstavlja neizgovoreno zbogom između Pola i njegovog dede, osetio sam da se uplela i moja sopstvena prošlost i da je živo prisutna. Na nebu je bila ona melanholična američka svetlost. Nosio sam kaput, moj lik je umirao. Kada sam se pogledao u ogledalo, pomislio sam: „Ovo je moj deda“ – emotivno je otkrio Hopkins.