– Putin nema naloge na društvenim mrežama. On je sam odgovarao na to pitanje i govorio da nema vremena da vodi naloge na društvenim mrežama. On ne želi da to neko radi umjesto njega, smatra da je to pogrešno – objasnio je Peskov tokom obrazovnog maratona “Novo znanje”.

Јedan od učesnika maratona je skrenuo pažnju na to da se omladina danas informiše prvenstveno sa društvenih mreža, a tamo je teško da se pronađu zvanične informacije koje su objavile vlasti.

Peskov je podsjetio da su Kremlj i vlada sve prisutniji na društvenim mrežama.

– Ako nas nema dovoljno, poboljšaćemo se – dodao je on.
 
U okviru obrazovnog maratona, Peskov je takođe izjavio da će u bliskoj budućnosti nepoznavanje bar jednog programskog jezika biti isto kao da čovjek ne zna da čita ili piše.

– Ranije se digitalizacija ipak više odnosila na oblast egzaktnih nauka, a danas je obuhvatila sve oblasti. Danas se ni humanističke nauke, ni humanistička oblast našeg života, bilo da se radi o kulturi, sportu, bilo čemu – ne mogu zamisliti bez digitalizacije, bez digitalnih platformi, bez računarskih aplikacija, bez aplikacija za mobilne telefone koje koristite – priznao je Peskov, istakavši da će biti nemoguće da se bez osnova programiranja realizuju neke ideje, bilo da se radi o egzaktnim ili humanističkim naukama.