Foto: ilustracija(RTRS)

– Zašto Glasu Amerike, BN Televiziji, Oslobođenju ili Al Džaziri Balkans smeta iskrena Dodikova podrška Trampu? Da li zato što Milorad Dodik, kao i Tramp već godinama tvrdi da je budućnost izvjesna sa patriotama a ne globalistima i što predsjednik SAD i srpski član Predsjedništva BiH imaju za to većinsku podršku u svojim zemljama ili možda zato što Dodikova dosljedna podrška Trampu iritira ove medije koji konstantno vode antitrampovsku kampanju – istakao je Simić.

On je naglasio da ovi mediji neprofesionalno i zlonamjerno pokušavaju da iskrenu riječi srpskog člana Predsjedništva BiH u kojem je on jasno naveo da citira riječi američkog predsjednika.

Simić je istakao da su upravo ti mediji plagijatori, a ne Milorad Dodik, navodeći da takav neprofesionalan i neobjektivan rad ne zaslužuje bilo kakav komentar, jer je riječ o kršenju osnovnih postulata novinarske profesije, čime ne želi da se bavi.

Srna je 18. decembra objavila dio pisma koji je Dodik uputio u znak podrške Trampu, u kojem je navedeno da oni koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

U dijelu pismu koji je Srna objavila jasno je navedeno da Dodik citira riječi Trampa: “Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, što jasno pokazuje da nije riječ o plagijatu već o citatu.

Dodik je naglasio da iza tih Trampovih riječi stoji i Republika Srpska i on lično.