“Na tom dijelu postoje stubovi i sa druge strane saobraćajnice, koji nisu u vlasništvu tog centra, i iskoristićemo ih za postavljanje kamera, koje želimo instalirati u saradnji sa Policijom Republike Srpske. Kamere će koristiti građanima radi poboljšanja bezbjednosti i policiji radi kontrole puta, saobraćaja i sprečavanja eventualnog skrnavljenja spomen-obilježja i bilo kakvih incidenata oko tog centra”, pojašnjava Grujičić.
On je napomenuo da se svake godine pred bošnjačku komemoraciju, 11. jula u Potočarima postavljaju bezbjednosne kamere oko tog centra, te dodao da iznenađuje negativan odgovor na zahtjev da se kamere trajno postave i doprinesu ukupnoj bezbjednosti na tom lokalitetu i ukupnoj dionici regionalnog puta od Bratunca do Srebrenice.
“Mislim da se to pitanje politizuje. Da smo imali video-nadzor 2015. godine mogli su biti otkriveni napadači na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Ukoliko bi se neki incidenti desili u budućnosti, mogli bismo da identifikujemo počinioce i da se oni pronađu i procesuiraju”, ukazuje Grujičić.
Prema njegovim riječima, kamere treba da pomognu da se lakše i brže otkriju počinioci bilo kakvih incidenata te saobraćajnih i drugih prekršaja.
On je podsjetio na podmetanje životinjske kože, prije dvije godine pored puta u Potočarima, što je izazvalo burne reakcije iako taj slučaj nije imao nikakve veze sa Memorijalnim centrom.
“Taj odgovor nam pokazuje da se ne dozvoljava postavljanje video-nadzora i navodi na sumnju da je to zbog novih malverzacija bošnjačke strane i okrivljivanja Srba za te radnje”, ocijenio je Grujičić

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime