Foto: SRNA

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da su zaključci Izvršnog komiteta SNSD-a važni i da je SNSD ponudio ono što smatra da je od interesa za Republiku Srpsku.

“Svaki normalan političar svjestan je izazova pred kojim se nalazimo i pritisaka koje vrlo često dolaze iz političkog Sarajeva, negdje i iz okruženja i na globalnom planu i bilo bi važno da oni to razumiju i da treba da nastupamo zajedno u okviru istog političkog bloka”, istakla je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske.

Prema njenim riječima, to ne znači da treba da budu jedna politička grupacija, ali kada su nacionalni interesi u pitanju, kada se treba suprotstaviti izazovima te vrste, logično je i prirodno, pogotovo u BiH, okupiti se i nastupati zajedno.

“Nadam se da će opozicioni blok prepoznati tu veliku šansu i odgovornost da svaki put nastupamo zajedno i da na taj način skinemo pritisak sa Republike Srpske”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je dodala da ljudi u SNSD-u pripadaju ozbiljnoj političkoj partiji koja mnogo godina uživa podršku građana zbog svoje nacionalne osviješćenosti i što svakom pitanju prilaze ozbiljno.