Foto: SRNA

Povodom Dodikovih riječi da je predsjednik Srbije proteklih dana i demonstracija poslao poruku odbrane državnosti i institucija Srbije, što je naišlo na odobravanje građana Srpske, Vučić je zahvalio narodu Republike Srpske i Dodiku što su, kako je naglasio, uvijek uz Srbiju.

On je rekao da će se Srbija ponašati kao država.

“Dozvolićemo svaku vrstu protesta, čak i one koji nisu dozvoljeni, ali da dozvolimo da neko tuče ljude, da prete testerama, to nećemo dozvoliti”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dodikom.

On je naglasio da očekuje da budu oslobođeni oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu, jer, kako je naglasio, nisu odgovorni oni već oni koji su ih zloupotrebili.

Vučić je naveo da su pojedina lica kažnjena za prekršaj koji su počinila, a da se protiv pojedinih vodi pretkrivični postupak.

“U samom krivičnom postupku, a ne samo posle presude, imam pravo na donošenje odluke o pomilovanju, u prekršajnom postupku nemam. Danas i sutra to rešava Apelacioni sud za ljude koji su napisali žalbu”, rekao je Vučić.