screenshot

“Sa velikom tugom primio sam vijest o smrti Ilije Ivanovića, velikog patriote i borca za istinu, koji je svjedočio o zvjerstvima u logoru Jasenovac i učešću u proboju i sve opisao u svojoj knjizi ‘Svjedok jasenovačkog pakla'”, istakao je Dodik.

On je naglasio da srpski narod mora biti vječno zahvalan Iliji Ivanoviću na njegovom svjedočanstvu o počinjenim zločinima u logoru Jasenovac, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Primite izraze mog dubokog saučešća i saosjećanja u vašoj boli. Tužna vijest o smrti Ilije Ivanovića potresla je ne samo vas, članove njegove porodice, već i sve njegove prijatelje, poznanike, bivše učenike i istinske patriote”, navodi se u telegramu saučešća.

Posljednji preživjeli učesnik proboja logora Jasenovac Ilija Ivanović iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške preminuo je danas u 91. godini.

On je sa 14 godina odveden u Jasenovac iz rodnih Gornjih Podgradaca, u kolonama u kojima su bili brojni civili iz potkozarskog kraja, među kojima djeca, žene i stari.

U Jasenovcu je proveo tri godine, a nakon probija u kojem je učestvovao sa drugim logorašima, vratio se u rodno selo 26. aprila 1945. godine. U Jasenovcu je stradalo 27 članova njegove porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime