screenshot

“Nemoguće je sada komentarisati personalna rješenja, ali treba očekivati da će novi sastav Evropske komisije biti suočen sa nizom unutrašnjih pitanja. To se odnosi na migracije, `Bregzit` i ostala važna pitanja”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o politici proširenja EU, Dodik podsjeća da su političari bliski predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu protiv proširenja, što će biti teško prevazići dok Unija ne riješi postojeće probleme.

“Dakle, ostaćemo u koordinaciji, a resursi i podrška za proširenje EU su značajni. U BiH moramo gledati kako ćemo reagovati na sve izazove, pa i populacione, čemu je značajno doprinijela zapadna Evropa jer želi radnike, a suočava se sa socijalnim, obrazovnim i vjerskim problemima. Oni se orijentišu na zaustavljanje dolaska migranata sa Srednjeg i Dalekog istoka i da im baza za radnu snagu budu zemlje koje teže ka EU”, rekao je Dodik.

On je naveo da je osnovno pitanje kako sarađivati sa EU kada BiH nema formiranu vlast i napomenuo da se raduje sastancima sa ljudima iz Evropske komisije.

Izabrani predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lejen nominovala je juče nove evropske komesare za određene portfelje, uključujući Mađara Lasla Trošanjija za budućeg komesara za susjedske odnose i proširenje.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime