Centralni događaji povodom proslave Dana Republike i ove godine biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Programom proslave 9. januara – Dana Republike Srpske 2019. godine predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike, polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomenik banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Јelića.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Programom obilježavanja predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjoj Luci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Programom je predviđeno i tradiconalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko Distriktu, saopšteno je iz kabineta predsjednice Srpske.