Gostujući sinoć na televiziji Pink Aleksandar Vučić je rekao da trenutno ima četiri moguća kandidata za novog premijera.

Govoreći o ministrima u odlazećoj Vladi Srbije, Vučić je rekao da je zadovoljan radom premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i još nekim ministrima, ali da će veći broj njih biti promenjen.

Što se Ministarstva unutrašnjih poslova tiče, sve su jači glasovi da dosadašnji ministar Aleksandar Vulin neće dobiti još jedan mandat na ovoj poziciji.

Kako saznajemo, ozbiljno se razmatra da se pruži prilika gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Potpredsednik Srpske napredne stranke važi za jednog od najbliskijih ljudi predsedniku Vučiću, iako je svojevremeno podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije i njegovog brata Andreja, zbog navoda predstavnika opozicije o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je policija nedavno pronašla veliku količinu marihuane.

Da će za slučaj “Jovanjica” Vučević podneti krivičnu prijavu najavio je sam predsednik Srbije, jer, kako je rekao, nema smisla da 500 puta odgovara na iste “gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu”.

Vučević podneo krivičnu prijavu protiv Vučića Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vučević je i jedan od retkih visokopozicioniranih članova SNS, koji su otvoreno zastupali stav da Vulinov prethodnik Nebojša Stefanović treba da odgovara zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučević je tada rekao da se postavlja pitanje kako je moguće da Stefanović kao tadašnji ministar policije nije znao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica prisluškuju.

“Da sam sada na mestu Nebojše Stefanovića ponudio bih ostavku na sve funkcije“, rekao je tada Vučević.

Sada mu se možda pruža mogućnost da zaista dođe na njegovo nekadašnje mesto.