Fruska gora, 28. maja 2022 - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas tradicionalnoj manifestaciji 16. Krajiskom crkveno-narodnom Svesrpskom saboru "Krusedolska zvona" kod manastira Krusedol na Fruskoj gori. Dogadjaju je prisustvovao i srpski clan predsednistva BiH Milorad Dodik. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Vulin je precizirao da je dnevni red usvojen i da se samoproglašeno Kosovo nije prijavilo za članstvo u Interpol na ovogodišnjem zasjedanju Generalne skupštine te policijske organizacije u Nju Delhiju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

– Hoću da zahvalim srpskoj delegaciji i predstavnicima MUP-a i Ministarstva spoljnih poslova, koji su tokom cele godine vredno radili i uložili mnogo napora i truda da dopru do brojnih zemalja iz različitih delova sveta i upoznaju ih o stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije – rekao je Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije.

Prema njegovim riječima, uprkos brojnim pritiscima velikih svjetskih sila da se uvede samoproglašeno Kosovo u tu organizaciju, mudra politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još jednom je odnijela pobjedu.

Vulin se danas sastao sa načelnikom Uprave za međunarodnu saradnju MUP-a Španije i članom Izvršnog komiteta Interpola za Evropu Marijom Alisijom Malo Sančez.

Srpski ministar je pri tom zahvalio Španiji na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo i sprečavanju da postane član Interpola.