“Srbija je slobodna i uspešna zemlja i ne treba da se opredeljuje ni za koga osim za sebe. A ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Кosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povredjeni našim izborom”, rekao je Vulin, u pisanoj izjavi.Kako je rekao, “od 2000. do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po meri ambasadora Hila, okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rešavanje pitanja Кosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodatom privredom”.

“Za vernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagradjena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Кosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, “od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora”.

“Arogancija ambasadora SAD-a nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Republike Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu”, naveo je Vulin, reagujući na reči Hila, u intervjuu listu Politika, da “u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da je to Zapad i Evropska unija”.