Foto: Sputnik / Lola Đorđević

“Čestitam Mađarskoj što se izborila da njeni građani budu izuzeti iz politike sankcija, ali moram da kažem da sam iznenađen, šokiran i zgađen odlukom da Srbija ne bude. Odluka po kojoj ruska nafta može da bude uvezena u Bugarsku zato što Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu, a Srbija ne može da uveze tu istu naftu zato što ima rusku rafineriju u Pančevu”, naveo je Vulin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon trilateralnog ministarskog sastanak Srbije, Mađarske i Austrije o borbi protiv ilegalnih migracija.Vulin je rekao da se boji da to nije osmi paket sankcija EU protiv Rusije već prvi paket sankcija protiv Srbiji na inicijativu Hrvatske.

“Hrvatska politika jeste prema Srbiji mešavina loših namera i kompleksa, ovo je ustaška politika i gde god je moguće napakostiti Srbiji, eto Hrvatske”, naglasio je Vulin.

Kaže da samo traži da neko da objašnjenje – zašto Bugarska rafinerija u vlasnistvu Rusije jeste razlog za izuzeće od sankcija, a srpska u vlasništvu Rusije nije .”Samo mi to objasnite, ali nema objašnjenja”, dodao je Vulin.