– Kristijan Šmit sam sebe toliko ponižava da mu možemo dati i nadimak ‘džuboks SDA’. Dvojica radikalnih islamista kao što su Izetbegović i Džaferović i njihova drugarica Bisera Turković zamisle želju, ubace novčić, a džuboks nametne odluku – naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu, dodavši da svaku odluku sarajevskog turiste prvo ovaj trojac najavi, a onda je on realizuje.

Vulićeva je istakla da BiH nema visokog predstavnika od kako je iz zemlje, najblaže rečeno, kao najveći kriminalac pobjegao Valentin Incko.

– Od njegovog odlaska BiH nema visokog predstavnika. Savjet bezbjednosti nije potvrdio imenovanje novog, a turista Šmit nema legitimitet, niti legalitet da u bilo čije ime odlučuje, a pogotovo nameće odluke. Ko je on da donosi odluku da Centralnoj izbornoj komisiji BiH bude prebačeno 12,5 miliona KM!? Ta njegova odluka ima istu jačinu kao kada bih ja otišla u posjetu SAD i donijela odluku kojom vraćam Donalda Trampa na mjesto predsjednika – rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je ovdje pitanje čemu ovakve igrarije članova CIK-a, odnosno predstavnika SDS-a i SDA u CIK-u BiH?

– Legalnim članovima CIK-a adresa za razgovor uvijek su bili ministar finansija Vjekoslav Bevanda i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, a ovaj nelegalni i nelegitimni CIK očigledno nastavlja igranku. Ovo je samo dokaz više da su imenovani bez bilo kakvog iskustva, a ne izabrani članovi CIK-a u sprezi sa međunarodnom zajednicom i da rade po njihovom nalogu – naglasila je Vulićeva, dodavši da bi Šmit i nelegalni članovi CIK-a sutra mogli da saopšte za koga bi bilo najbolje da glasaju građani Republike Srpske i FBiH.