Vulićeva smatra da je podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića još jedan dokaz da BiH nije država, već protektorat kojim zapad upravlja.

– Јadni su salonski Srbi koji rade u Tužilaštvu, a još jadniji Hrvati i Bošnjaci koji misle da bez Republike Srpske ima budućnosti. BiH će postojati, ali dejtonska i nikakva druga. Za razliku od kvazidiplomata iz međunarodne zajednice i onih koji misle da su kreatori svijeta bez srpskog naroda, poručujem im da je Milorad Dodik čovjek kojim će se mnogo narednih godina koje su pred nama baviti, kako zvanična istorija, tako i politička teorija i politička filozofija. On je čovjek koji je primijenio mnogo toga što su teoretičari politike rekli, a samo sa jednim ciljom da zaštiti srpski narod i Republiku Srpsku – izjavila je Vulićeva.

Vulićeva je poručila da je ponosna što jedna brojčano mala Republika Srpska ima predsjednika koji je odlučniji od pojedinih svjetskih vladara.

– Mogu oni podizati kakve hoće optužnice, smjestiti nas u logore i mučiti, ništa im to strano nije, važno im je samo da smo Srbi, ali ništa od toga neće pokolebati ni Milorada Dodika, ni bilo koga od nas da volimo i štitimo Republiku Srpsku. Kristijanu Šmitu poručujem – ničija nije do zore sijala! – istakla je Vulićeva.