On je dodao u saopštenju da je preduslov za bilo kakvu civilizovanu debatu uzdržavanje od laži i kleveta, a „budući da je to u njegovom poslednjem obraćanju izostalo, ne preostaje ništa drugo nego da na ovu prepisku stavim tačku“.

„Razlozi koji Mitrovića navode da, putem svoje medijske mašinerije, vređa sve one sa kojima se ne slaže, nejasne su prirode i možda daju za pravo mnogim građanima Srbije koji to pripisuju korišćenju suplemenata što nadražuju nervni sistem i proizvode čitav niz neprijatnih dodatnih epifenomena. Ipak, ne verujem u te sumnjive pretpostavke sve dok ne budu pouzdano dokazane“, istakao je ministar kulture.

Ono u šta zaista veruje, kako kaže, jeste da vlasnik medijske imperije treba skrupulozno da koristi alate kojima raspolaže i da u javnom prostoru, kada proceni da je potrebno, debatuje i oštro i jetko ako treba, ali da ne prelazi osetljivu granicu ličnog vređanja i klevetanja.

„Nažalost, zbog funkcije koju obavljam, dužan sam da štitim dobro kućno vaspitanje i moralnu uzoritost ubedljive većine građana ove zemlje, pa ne smem i ne želim da mu odgovorim na jedini način koji Mitrović može da razume. Zadržaću pravo da to učinim u nekim drugim, budućim okolnostima“, naveo je Vukosavljević.

Do tada, istakao je da smatra svojom obavezom zalaganje da u programima sanacionalnom frekvencijom bude što manje sadržaja u kojima se afirmišu rečnik samargine jezičkog registra i ponašanja koja se obično smatraju nedoličnim.

„Takve pretpostavke ne sprečavaju nikoga da proizvodi kvalitetan i rado gledan zabavniprogramMitrovićkao iskusni medijski poslenikto dobro zna i ohrabrujem ga da svojaznanja i stečena iskustva koristi u značajnijoj meri na dobrobit gledalacaa ne naafirmaciju neukusaŠto se tiče predpubertetskog poziva na nadmetanje u poznavanjupojedinih oblasti kulturemogao bih bez griže savesti da ga odbijem i da kažem da „oraone lovi mušice“ali sam spreman da tu detinjariju prihvatimkada i ako se Mitrović zanju bude kvalifikovaopristojnim ponašanjem i obuzdavanjem svojih iskošenih nagona, i to u dužem vremenskom periodu„, ocenio je ministar.

Na kraju, ministar kulture poručio je Željku Mitroviću da mu želi uspeh u tom zahtevnompoduhvatu.

Podsetimo, povodom stava ministra da rijaliti programima nije mesto na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, krenula je rasprava sa vlasnikom TV Pinka Željkom Mitrovićem, koji je danas poručio ministru da velika većina naroda gleda rijalitije i da ne razume ministre koji preziru i nipodaštavaju svoj narod.