Foto: SRNA

Vukosavljević je izjavio novinarima na Mećavniku, gdje će večeras svečano biti otvoren 13. festival “Kustendorf”, da ovaj kuturni događaj okuplja mlade ljude iz cijelog svijeta i neka je vrsta filmske i umjetničke olimpijade.

– Ovdje se okupljaju mladi ljudi koji se iskazuju svojim talentom, darom, vrlinom i podvigom na polju sedme umjetnosti i neka je vrsta i filmskih ujedinjenih nacija jer ovde dolaze mladi i talentovani autori sa svih merdijana – naglasio je Vukosavljević.

On je rekao da je “ovaj festival prilika za mlade autore iz Srbije da se odmere, uporede i ostvare kontakte sa mladim talentima iz sveta, kao i da razmene filmsku ispiraciju i utiske”.

– Vjerujem da će i ovaj festival, kao i prethodnih 12, da ohrabri mlade autore da nastave da rade i da njihova djela postanu poznata u kulturnim krugovima – dodao je Vukosavljević, naglasivši da Ministarstvo kulture sa velikim zadovoljstvom pomaže i podržava Kustendorf.

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, čiji je osnivač i umjetnički direktor proslavljeni režiser Emir Kusturica, biće večeras svečano otvoren u Drvengradu na Mećavniku.

Ovogodišnji 13. Kustendorf svečano će biti otvoren u 19.00 časova u bioskopu “Prokleta avlija”, nakon čega će biti prikazan film “Nevidljivi život” autora Karima Ajnuza.

U ponoć za doček pravoslavne Nove godine nastupiće ruska grupa “Heters”.

Festival, koji će trajati do subote, 18. januara, tradicionalno će i ove godine okupiti mlade filmske stvaraoce i velikane svjetskog autorskog filma.