Foto: N1

“Ako na 12 hektara imate toliku količinu marihuane, za nju je potrebno proizvoditi ogromnu količinu struje u staklenicima… Sama potrošnja struje ukazuje na nešto sumnjivo, jer nijedna druga kultura ne zahteva toliko struje. Paradajz sigurno ne. Kako se nije videlo da se troši tolika struja”, upitao je Cnijić gostujući u Novom danu.

On kaže da postoje neprovereni podaci da je Jovanjica EPS-u dugovala desetine hiljada evra za struju.

Postoji stalni spin da se novinari deli na režimske i antirežmske. To je laž. Postoje profesionalci i propagandisti.

Govoreći o ostalim istraživačkim pričama koje su obeležile prethodnu godinu, gost Novog dana je rekao da među njih spada i izgradnja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, koju je uporedio kao sa gradnjom solitera na Trgu Republike u Beogradu.

Tu je i afera Krušik, o kojoj NIN piše iz broja u broj. Upravo je Vuk Cvijić otkrio da je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Krušika, tajno uhapšen i držan u zatvoru zbog prosleđivanja informacija o poslovanju te državne namenske fabrike sa firmom GIM, koju zastupa otac ministra policije.

NIN je u poslednjem broju objavio intervju sa Milijanom Obradović, majkom Aleksandra Obradovića, koju je predsednik države Aleksandar Vučić povezivao sa trgovinom oružjem i firmama koje se time bave, a uzbunjivača optužio da je podatke iz firme izneo iz osvete što mu majka više nije na rukvodećem mestu.