„Ove godine krećemo u velike investicije, jer smo snažno opredeljeni da rešavamo decenijske probleme koje imamo u ovoj oblasti. Realizovaćemo projekte za poboljašnje kvaliteta vazduha, a takođe, sistemski rešavamo problem divljih deponija. Gradićemo i osam novih regionalnih centara za upravljanje otpadom, kojima će biti obuhvaćeno više od 50 gradova i opština. Velike investicije će biti i u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže“, najavila je ministarka Vujović.

Ona je dodala da se radi na izmenama i dopunama zakona koji će uticati na unapređenje stanja u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode. Na poštovanju zakona se insistira, a kako je rekla, u tom cilju pojačane su i inspekcijske kontrole, redovne kontroli ili po prijavi građana.

Od novembra prošle godine do sada podneto je više od 50 prekršajnih, krivičnih i prijava za privredni prestup – rekla je Vujović.

Ministarka je, povodom najavljenog protesta, istakla da „nikakvi zvanični zahtevi nevladinih organizacija nisu stigli na adresu ministarstva, ali činjenica da su stigli u medije, ipak govori o tome da se ova oblast koristi kako bi se zadovoljile političke ambicije pojedinaca“, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime