BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

“Pitali ste me za okupljanja koje su organizovali članovi SNS-a. Beskrajno sam im zahvalan. Nisu me pitali i obavestili o tome, ali to je pokazalo da imaju emociju i da su zabrinuti za budućnost. Nema potrebe da to organizuju, ne mogu oni meni ništa”, rekao je Vučić posle otvaranja radova na izgradnji autoputa između Šapca i Rume.POVEZANE VESTI

Vučić je svoje simpatizere pozvao da ostanu u svojim toplim domovima i da nastave da rade svoj posao, a da će pobeda doći na izborima.

Prema njegovoj oceni, niko ne može da pobedi nečiji rad. Vučić je kao dokaz svoje energije i aktivnosti ispričao anegdotu u kojoj ga je jedan bugarski prijatelj, videvši koliko on ima dnevno aktivnosti, upitao: “Bratko, raketa li si?”

On je dodao da se smeje kada vidi političke protivnike koji tvrde da se protiv njih svakodnevno vodi kampanja.

“Koja, bre, hajka? Ljudi, pa nisam ja vama stavljao metu na čelo, nego vi meni. Ali to su perverzne inverzije, na to možete samo da se nasmejete i ništa više”, rekao je on.

U nekoliko gradova u Srbiji organizovani su skupovi podrške Vučiću. Iako je lider SNS-a danas rekao da ih organizuju članovi te stranke, poverenik niškog SNS-a negirao je na skupu u tom gradu da ta stranka ima bilo kakve veze sa protestom.

Govoreći o otvaranju radova na izgradnji auto-puta, Vučić je kazao da je pre pret godina ova vlast pred sobom imala dva puta – da se prave ludi i postaju bogatiji, i drugi “da radi i mnogo toga uradi”.

“Da se borite za zemlju, da bude uspešnija i narod zadovoljniji. Izabrali smo put na kojem su putevi, razvoj, rast, bolja i uređena Srbija. Mi smo napravili razliku između nišanjenja i povezivanja, između nasilja i elementrane pristojnosti”, kazao je Vučić.

“Časni Srbin” Teodosijević i “hohšatpler” Voker

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je “časni Srbin iz Zvečana” Ivan Todosijević nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora zato što je ono što se zbivalo u Račku nazvao fabrikovanim zločinom, ističući da će i on od danas svaki dan to ponavljati.

“Ponavljam i ja sada da je to bio fabrikovani zločin, gde je sve falsifikovao onaj belosvetski hohštapler, lažov i prevarant Voker”, rekao je Vučić novinarima u Šapcu.

On je podsetio da su u sredu uveče svi albanski mediji na Kosovu proglasili da je umrla Silvana Arsović, nekadašnja sekretarica Olivera Ivanovića.

“Ko zna kakve su sve to maniupulacije oko Olivera Ivanovića”, istakao je Vučić.

On je rekao da bi bilo dobro da se nastave razgvori sa delegacijom Prištine, iako nije optimista.

Predsednik Srbije je najavio da će danas razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će, pored evropskih integracija i bilateralne saradnje, tema razgovora biti i Kosovo i Metohija.

“Udaraju na porodicu”

Predsednik Vučić ponovio je da njegov brat Andrej Vučić nema veze sa vlasnikom imanja Jovanjica, kod Stare Pazove, ali da njegovi protivnici znaju samo da mrze, a nemaju nikakve činjenice za svoje optužbe.

“On nema veze sa čovekom iz Jovanjice. Gde se i kad sa njim čuo, zna li neko, ne zna jer se to nije dogodilo”, rekao je Vučić povodom tvrdnji iz opozicije da se vlasnik tog imanja po hapšenju čuo sa njegovim bratom.

Vučić je rekao da njegovi protivnici znaju da ga boli kad napadaju njegovu porodicu i proglašavaju ih mafijašima.

“Šta je smisao afere Krušik? Lagali su da smo izvozili mine u Ukrajinu, pa su govorili da Putin neće da me primi, a poklonio je pušku, verovatno što ne ceni Srbiju”, kazao je Vučić.

Navodeći da njegovi porotivnici govore kako će proći kao Aleksandar Obrenović ili Aleksandar Karađorđević, on je rekao da svakako ne mogu da “sruše izgrađene autoputeve”.