Foto: Tanjug

Vučić je Kifu rekao da će Srbija uvijek biti opredjeljena za mir i stabilnost u regionu i zahvalio na podršci Vlade UK, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mjera Prištine, koje ugrožavaju dijalog.

Vučić i Kif su razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji, kao i o procesu izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.

Predsjednik Srbije je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose dvije zemlje.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako, poslije izlaska UK iz EU, ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.

On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju Pres službe predsjednika Srbije.

Ambasador Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da dijeli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu