Foto: RTRS

– Dodik i ja smo se dogovorili o tome i veoma sam mu zahvalan, kao i Srpskoj. Očekujemo da snažna američka kompanija izađe sa predlogom kako će da izgleda taj memorijalni centar. Veliki novac ćemo uložiti u Donju Gradinu – rekao je Vučić novinarima u Titelu.

On je izrazio uvjerenje da će sva srpska djeca i svi ljudi željeti da, bez obaveze, posjete taj memorijalan centar i odaju počast velikomučenicima.

– Više niko neće moći da nam zabranjuje da posjećujemo memorijalne centre i određuje po kojim pravilima da odajemo počast – rekao je Vučić.

Komentarišući zabranu ulaska u Hrvatsku delegaciji Vojske Srbije koja je trebalo da prisustvuje obilježavanju Dana jasenovačkih mučenika, Vučić je rekao da je hrvatska policija bila obaviještena o toj posjeti.

– Ne vidim da je u uniformi srpskog vojnika bila kakva uvreda. Nije to ustaška uniforma. Neka oni imaju svoje istine, a mi ćemo da govorimo jednu istinu, ono što se dogodilo – rekao je Vučić.

On je dodao da srpski kadeti nikome nisu smetali u Mathauzenu, ali da smetaju Јasenovcu.

– Ne mislim da je daleko dan kada će nam neko govoriti – pitanje je ko je tu u Јasenovcu i da li je neko stradao – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da jača sve rodove svoje vojske, koja mora da bude dovoljno snažna da “zaštiti Srbiju od uljeza”.

– Budući da smo mi vojno neutralna zemlja, moramo da se vodimo onom narodnom – u se i u svoje kljuse. Moramo sami da jačamo vojsku jer ne možemo da očekujemo da nam iko pomogne. Zadovoljan sam jer je Vojska Srbije snažnija nego što je bila i nikad nije bila jača – rekao je Vučić.

Govoreći o izborima na Kosmetu, Vučić je rekao da su različiti inostrani predstavnici vršili pritisak na neke ljude koji bi trebalo da se kandiduju protiv Srpske liste.

– To će Srbe dodatno da ujedini. Samo neka nastave to da rade, Srpska lista će odneti po mom mišljenju veliki pobjedu –  rekao je Vučić.