Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za da je zadovoljan rezultatima sjednice Savjeta bezbjednosti UN, jer je Srbija imala priliku da na otvorenoj sjednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji poslije uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbjednosnih snaga Kosova u oružane snage.

„Pokazali smo onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost šta su stvorili“, dodao je predsjednik Vučić za Glas Amerike.

On je prisutne na sjednici Savjeta bezbjednosti u ponedjeljak obavijestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok, kako je rekao, „Priština nije ispunila ništa“.

Kako podsjeća Glas Amerike, obavijestio ih je i o svakodnevnim napadima na Srbe, o hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Predsjednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i djelovanju UNMIK-a na Kosovu, imajući u vidu da je političko-bezbjednosna situacija na Kosovu i dalje nestabilna.

Predsjednik Vučić sastao se poslije sednice SB UN i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom, s kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime