Foto: SRNA

“Da li država daje više para zbog toga što je neko napravio grešku u projektu? Ne. Da li je grad kriv? Ne. Osim što nije ni malo šarmatan niti simpatičan, kao i ja, da li je Vesićev posao bio da im zapreti menicama i garancijama? Da li je to uradio? Jeste”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Vesić “kriv” jedino što se odaziva na suđenja na koje ga zove Dragan Đilas i tamo ga “razbija”, zbog čega “plaća veliku cenu u svim Đilasovim medijima”.

“A inače sam ponosan na to kako se u Beogradu gradi i presrećan sam jer će se za 20 godina pričati da je to urađeno, ja se nadam u Vučićevo, a ne u Vesićevo vreme”, rekao je on.

Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje.

“Kojim god mostom da idete, vidite koliko je Beograd lepši. Slavija je uređen trg sa fantastičnom fontanom. A oni su tamo sipali deterdžent, uništavali je motkama stručnjaci. I za sve što su imali protiv – sve izgleda lepše”, rekao je on.

SAD omogućile glasanje samo s dokumentima Kosova

Predsednik Vučić izjavio je da su SAD te koje su omogućile Prištini da se na predstojećim izborima na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima.

“SAD su im to omogućile, Evropljani im nisu odobrili”, rekao je Vučić.

Komentarišući izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće “Krušik” izvozi oružje u Jemen, Vučić je naveo da on ne zna nikakvog trgovca bilo kakvim oružjem.

“Valjda mu je tako lakše, polaze ljudi od sebe. Samoprojekcija je čudo”, rekao je Vučić.

I dalje ću biti uzdržan povodom Deklaracije SDA

Predsednik Srbije izjavio je da će povodom Deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) o stvaranju Republike BiH, “i dalje biti uzdržan”, čekajući kako je rekao, odgovore zvaničnih institucija Republike Srpske i svih stranaka iz RS.

Vučić je rekao da će posle reakcija institucija i partija iz RS razgovarati sa njihovim predstavnicima kako bi pronašli “neku vrstu zajedničkog imenitelja”.

Komentarišući stavove kandidata za predsednika Hrvatske Miroslava Škora o odgovornosti Srbije za dešavanja 90-ih godina prošlog veka, Vučić je rekao da bi voleo da je od predsedničkih kandidata čuo nešto o budućnosti.

“Sve se tiče toga da mrski Vučić donese na tanjiru svoju i glavu Srbije za sve što se dešavalo u prošlosti kako bi navodno mogli da saradjujemo u budućnosti. Oni za tu saradnju nisu mnogo zainteresovani, a mi razmišljamo o budućnosti, gledamo u budućnost, ali bez ucena o prošlosti, pogotovo od onih koji imaju najmanje prava da nas ucenjuju time”, kazao je predsednik Srbije.

Naveo je da je sa predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom juče obavio “pristojan” telefonski razgovor i dodao da će se u skorije vreme opet sastati sa njim, “gde god za to postoji mogućnost”.

Vrhunski tim BIA radi na slučaju ubistva Ivanovića

Aleksandar Vučić izjavio je će svaki Srbin, “ma kako da se zove”, biti uhapšen istog trenutka ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je kazao da na rasvetljavanju tog zločina radi “vrhunski tim BIA” koji se kako je ocenio, “ozbiljno bore da se otkrije istina”.

“Iako nismo mogli da vodimo uviđaj, iako nijednog sekunda nismo mogli da sarađujemo sa Prištinom, a de fakto ni sa Euleksom, mi i dalje vodimo najozbiljniju istragu i verujem da ćemo otkriti sve koji su u tom strašnom zločinu učestvovali”, kazao je Vučić.

On je naveo da će “istog trenutka” biti uhapšen svaki Srbin, ma kako se on zvao, ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

“Jedan Srbin je bio ispitan, i to je Milan Radoičić, i za njega je utvrđeno u tome nije učestvovao”, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je optužio političke protivnike da pokušavaju “usputno” da prebace na njega odgovornost za ubistvo Ivanovića.

“Ta vrsta potrebe političkih protivnika da kad ne znaju kako da se izbore sa nečijim radom, posvećenošću, obrazovanjem, da moraju da lažu javnost, to su tako strašne i monstruozne stvari da više govore o njima nego o meni. Neću bežati od vas ili bilo koga drugog što bi usputno hteo da mi nabaci krivicu za to ubistvo. Nisam nikog ubio, niti ću a Oliveru dok je bio u zatvoru, i njegovoj porodici, pomogao sam samo ja”, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime