БЕОГРАД, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић у обраћању добитницима одликовања

– Što se tiče onoga u Sarajevu, da budem iskren, uvijek je uvredljivo da ne dočekamo gosta na najbolji mogući način. Ali svako bira svoj put, a o argumentaciji da je Lavrov govorio o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, imao bih dosta protiv pitanja i argumenata – kazao je on.

Vučić je rekao da nije prekinuo državne kontakte čak ni kada je, kako kaže, bilo pokušaja njegovog ubistva i linčovanja u Srebrenici.

– Lijepo je pokazati gordost na jedan dan, a sutradan? Šta je narod dobio od toga? Јa bih se drugačije ponašao, al’ oni su bolji političari od mene – kazao je Vučić.

On se osvrnuo na to što je Crna Gora riješila da uvodi sankcije Ruskoj federaciji i potvrdio da Srbija to neće učiniti.

– Sigurno su oni bolji političari od mene, ali mi nećemo uvoditi sankcije Rusiji – potvrdio je Vučić.

Na potpitanje o poređenju Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom u Sarajevu, Vučić je rekao da mnogi pokušavaju da prekrajaju istoriju.

– U glave mnogih ljudi ušlo je falsfikovanje istorijkih činjenica i mnogi zaboravljaju da su upravo najstradalniji narod, više nego svi jugoslovenski narodi zajedno upravo Srbi – kazao je Vučić.

Dodao je i da je sa Lavrovim razgovarao o situaciji u Evropi, te da je dobio veoma značajne informacije.

– Informacije iz jednog drugačijeg ugla, tako možete na objektivniji način da sagledate situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi. Trudimo se da znanja i informacije Lavrova iskroistimo za napredak Srbije – zaključio je on.

Podsjetimo, dva člana Predsjedništva BiH nisu prisustvovala sastanku s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Sarajevu.