foto: BETA

“Nadam se da ćemo ući u poslednje tri, kasnije u poslednje dve zemlje”, rekao je Vučić obraćajući se narodu u Lazarevu, kod Zrenjanina, koji obilazi u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

On je istakao da ako bi Folksvagen došao u Srbiju, onda bi to bio najveći rezultat.

“Ako bi se slučajno dogodilo da to uspemo, to bi bio najveći rezultat i onda bih s ponosom mogao da kažem da sam svoj posao završio”, kazao je Vučić.

Suficit budžeta Srbije 16 milijardi dinara

Vučić je izjavio da je u prva tri meseca 2019. godine umesto planiranog minusa od 19 milijardi dinara napravljen suficit budžeta Srbije od 16 milijardi dinara.

“Veoma sam srećan zbog toga. To znači da se nastavlja finansijsko oporavljanje Srbije”, rekao je Vučić u obraćanju građanima Sečnja, koje je posetio u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Vučić je kazao da je tokom prva tri meseca ove godine postignut pristojan rast, ali da veruje da će u trećem i četvrtom kvartalu biti ogroman rast koji će omogućiti da se značajno povećaju plata i penzija.

 

Vučić je rekao da će Srbija po pitanju stavljanja na listu FATF na kojoj su zemlje osumnjičene za pranje novca i terorizam još dosta toga morati da uradi, ali da su već uvažene mnoge preporuke i da postoji napredak.

On je kazao da Stejt department primetio taj napredak i pozdravio u poslednjem izveštaju, što je dobar signal za Srbiju i investitore.

“Jurite predsednika Opštine da završava halu, ja ću doći u inspekciju”

Vučić je obećao građanima Sečnja da će u roku od sedam dana dobiti novac za izgradnju sportske hale, a u roku od dve nedelje novac za prečistač za kanalizaciju.

“U roku od sedam dana imaćete na opštinskom računu taj novac za halu. Posle toga jurite predsednika opštine da se to završava, a ja ću doći u inspekciju”, rekao je Vučić u obraćanju građanima Sečnja, koji obilazi u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Predsednik Srbije rekao je da će za halu biti izdvojeno milion i po evra. “Hoćemo da vidimo tu halu za našu decu i budućnost Sečnja… Gradili su kanalizaciju, a nema prečistača za kanalizaciju. Dobićete 60 miliona za prečistač za kanalizaciju”, rekao je Vučić.

Podsećajući da je u Zrenjaninu položen kamen temeljac za kinesku fabriku “Šandong Linglong”, Vučić je kazao da će u Banat doći još dve kineske kompanije, što će značiti nova radna mesta.

“Banat nam je najviše propadao, a sad se ponovo podiže i uveren sam da će naša deca i mladi ljudi imati budućnost”, rekao je Vučić.

On je penzionerima poručio da će im penzije rasti svake godine.

“Svake godine pa i ove godine imaćete novi rast penzija, pa i plata u javnom sektoru”, rekao je Vučić.