„(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozvoljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18 sati, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na koronavirus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati „dva-tri sata“.

„Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini“, dodao je on.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im „saseći krila“.

Rekao je da „tajkunski mediji“ i neki političari vode kampanju protiv odluke o objavljivanju materijala i govore, kako je on to video, da „nije tako strašno i da nisu opasni ljudi“.

„Do kraja godine početak izgradnje metroa“

Predsednik Srbije izjavio je da pre kraja godine očekuje početak izgradnje metroa u Beogradu. „Pre kraja godine počećemo fizičke radove na izgradnji metroa“.

Na pitanje da li se mogu očekivati pritisci iz Evropske unije zbog saradnje s Kinom odgovorio je da Srbija nikada nije bila izložena političkim, ekonomskim ili nekim drugim pritiscima „pošto stalno govore da je visoka cena saradnje s Kinom“.

Vučič je istakao da da će se saradnja s Kinom, koja doprinosi razvoju Srbije, nastaviti. Kazao je da su Kinezi spasli smederevsku Železaru i da zahvaljujući njima radnici nisu ostali bez posla.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime