Foto: BETA

Vučić je rekao da su kosovski Albanci željeli da pošalju svoju ministarku “da pravi nekakav svoj politički šou” u Raškoj, gdje je otkrivena grobnica za koju se vjeruje da su u njoj tijela Albanaca.

– Mi smo im rekli da je to apsolutno neprimjereno u ovom trenutku, ali da ako to hoće, ja ću da idem prvo na sjever, a za sedam dana ću ići da kopam u okolini Đakovice. Pošto su oni nama uputili dopis, mi smo njima uputili dopis – rekao je Vučić, komentarišući medijske navode da mu je zabranjen ulazak na Kosovo.

On je naveo da je poslije toga postignut dogovor sa EU da niko nigdje ne ide, kao i da se o tome ne govori u javnosti, ali da su taj dogovor Albanci pogazili, prenose beogradski mediji.

– Sada su, kako bi pravili veliku priču, rekli da je Vučić nepoželjan na Kosovu, isto kao i oko one laži da sam im prijetio scenarijem Nagorno-Karabaha, iako su odlično razumjeli šta sam htio da kažem – dodao je Vučić.

Upitan da prokomentariše navode portala “Dojče vele” da niko od zvaničnika Srbije nije poklonio pažnju vijesti o pronalasku masovne grobnice kod Raške, kao ni odluci Prištine o tome da je Vučiću zbog toga, kako tvrde, zabranjen ulazak na Kosovo, Vučić je napomenuo da tamo nisu iskopani zemni ostaci 15 ljudi bez znanja i odobrenja srpskih vlasti.

Vučić je podsjetio da je Beograd u Briselu, kada se otvorila tema nestalih, poručio da će se zalagati za potragu bilo čijih zemnih ostataka jer je to civilizacijsko dostignuće.

Ali, dodao je on, Beograd je zatražio i da se vrše iskopavanja na pet lokacija na Kosovu i posebno Metohiji, gdje vjeruje da ima pokopanih Srba, kako bi i predstavnici Beograda prisustvovali iskopavanju, ali Albanci to nisu prihvatili.VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime