On je novinarima na jezeru Gazivode na sjeveru Kosova rekao da Srbija ne može da prihvati nametnute odluke iz 2008. godine kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, ali da je dogovor teško postići jer se tome protivi najveća evropska sila.

“Ja sam predsednik Srbije i radim ono što je realno i moguće i nastaviću da rzgovaram i izborim najviše što je moguće za svoj narod, a izgubim najmanje što moramo. Dug put je pred nama, mnogo je trnja i problema, ali se nadam samo da ćemo uspeti da sačuvamo mir i da ćemo umeti da razumemo da u budućnosti pre svega vodimo računa jedni o drugima”, rekao je Vučić.

On je naveo i da u današnjoj izajavi njemačke kancelarke Angele Merkel o tome da ne treba mijenjati granice nije ništa novo, ali da to ne znači da Beograd ne može da pomogne srpskom narodu na Kosovu.

“Moja snaga je toliko minimalna u poredjenju sa snagom Merkelove. Ona je najveći evropski lider. Ako ona kaže da se protivi ideji o razgraničenju, mi to ne možemo da promenimo. I eto radosti nekima”, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše pisanje kosovske štampe da je ponizio predsjednika Kosova Hašima Tačija sa kojim juče u Briselu nije želio da se sastane, rekao je da nije išao u Brisel da bilo koga ponižava, niti da mu je to bila namjera.

On je kazao da je njegov posao kao i Tačijev da rješava probleme.