– Za Srbiju je od ključnog značaja podrška Rusije u Savjetu bezbjednosti UN, jer je u UN, Savjetu bezbjednosti i Generalnoj skupštini Rusija jedna od zemalja čiju imamo podršku. Šta god da radimo, kako god da radimo, naši ruski partneri moraju ne samo da budu upoznati sa tim, već moraju da nas podržavaju. Ako nas ne podržavaju, sve što radimo nema nikakvog smisla – rekao je Vučić u Nišu.

– Boriću se za njihovu podršku. Do sada su podržavali stavove Srbije – kazao je predsjednik Srbije.

On je zahvalio Putinu na tome što je našao vremena da ponovo razgovara sa delegacijom Srbije.

– Imaćemo najprije razgovor u četiri oka, a biće još sastanaka sa strane, koji su važni za budućnost naše zemlje. Biće mnogo ekonomskih tema, suštinskih političkih tema u vezi sa KiM, tema od izuzetnog značaja za Srbiju – naveo je Vučić.

Istakao je da će kasnije i Putin posjetiti Srbiju, te da su se oni već ranije susreli 12 ili 13 puta, mnogo više od svih predsjednika i premijera Srbije u posljednjih 25 godina.

Vučić je naglasio da će sa Putinom razgovarati i o ekonomskim temama, i to ne samo o energetici, i dodao da je Vlada Srbije poslala svoje ideje i projekte i da je ideja da se poveća trgovinska razmjena sa Ruskom Federacijom.

Predsjednik Srbije je naveo da Putin posvećuje veliku pažnju stanju u regionu i Srbiji i da mu je Srbija zahvalna na tome.