Aleksandar Vučić

Prema agendi, u koju je Tanjug imao uvid, posle sastanka predsednika Vučića i Mogerini trebalo bi da usledi trilateralni susret, uz učešće i kosovskog predsednika Hašima Tačija. To zasad nije sigurno, a planom je bio predviđen i radni ručak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom.

Predsednik Srbije stigao je na stastanak sa Federikom Mogerini, javlja reporter Prve koji je na licu mesta.

Takođe je naredio da se prekine svaka komunikacija i sa bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje Tanjug.

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema Tanjugovim saznanjima, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

“Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi”, rekao je Veselji.