“Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa potjernica, licima koja pripadaju `kavačkom` i `škaljarskom klanu`, a neko drugi je kao odgovor, ili ne znam šta već, zabranio drugačije mišljenje”, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

Ocijenio je da Crna Gora time uvodi, ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. vijeku.

On je rekao da ga je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović informisao da je od kolega iz Crne Gore dobio informaciju da je za četiri lica odlukom vlade Crne Gore zabranjen ulaz, a kao objašnjenje navedeno je ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore.

“Ne znamo da li ima još nekih lica. Zvanično nismo ništa kao država dobili”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da će nastojati da stupi u kontakt sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovćem, da bi zamolio za drugačije reagovanje, više odgovornosti i ozbiljnosti.

“Ne bih voleo da Srbija, koja je bastion slobode iznošenja i prava da se iznose različite ideje, a u našoj zemlji slobodno iznose ideje oni koji su za nezavisno Kosovo, koji bi da cepaju druge dijelove teritorija i oni koji o Srbima u Crnoj Gori misle ovako i onako, koji su protiv ili za RS… Smatramo da je to demokratsko pravo svakog i ne želimo nikome da to ukinemo”, naglasio je Vučić.

Istakao je da će se o konkretnim mjerama razgovarati, ako Srbija ne dobije “drugačiji, racionalniji i razumniji odgovor”.