„Razgovrao sam sa američkom šeficom Eksport-Import banke gospođom Luis o velikom zajmu u budućnosti koji treba da uzmemo za energetske projetke, prvo solarne projekte, a kasnije i za hidroprojekte“, rekao je Vučić u Davosu za TV Pink.

Takođe je rekao da je pozvao premijera Dritana Abazovića da prisustvuje večeri „Otvoreni Balkan“ u Ohridu narednih dana.

Vučić je potvrdio da je imao veoma kratak susret sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima posle podizanja prve opužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić „mali Putin“ i da Srbija nikad neće ući u Evropsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od „traženja pravde za srpske žrtve“.

“Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju šta ćete da radite i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima puzila i puzila, čim neko kaže da poštuje njihove žrtve, ali imamo decu pobijenu i nećemo da odustanemo od pravde, postajete najveći zločinac”, rekao je Vučić.

On je dodao da “kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU”.

Vučić je ponovio da je Jasenovac “najveće stradalno mesto” Srba u Drugom svetskom ratu, i dodao da je on “u stanju da govori o žrtvama za koje su krivi Srbi”, a da druga strana to nije u stanju.