Foto: RTRS

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici Srba iz Slovenije i Makedonije došli da odaju pomen stradalima.

– Danas su Srbi, ma gdje da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti i ubuduće. Јa sam za to zahvalan /Miloradu/ Dodiku, jer smo zajedno pokrenuli inicijativu za obilježavanje stradanja Srba. Do tada smo se stidjeli svojih poginulih, o njima smo tiho i šapatom govorili. Kada su nam nam ubijali i protjerivali stotine hiljade ljudi mi nismo smjeli ništa da kažemo da nekog ne bismo naljutili. Svi su gledali samo kako da okrive Srbe – istakao je Vučić.

On je naveo da danas neki slave slavodobitno, uz pjesme kojima veličaju ustaške nacističke pozdrave i u kojima Srbima prijete.

On je poručio da je odgovor na to da Srbi i Srbija nisu nestali.

– Večeras vidite narod koji zna da čuva svoje ime i prezime, da se krsti u istoj crkvu u kojoj se krstio i da voli svoju zemlju i da s time diči bilo gdje u svijetu. Nemojte da mislite da ne umijemo da odgovorimo snažnije. Umijemo, ali nećemo. Naučili smo da ne griješimo – poručio je predsjednik Srbije.

On je naglasio da će nastaviti da održava bliske veze sa rukovodstvom Republike Srpske.

– Naše je da vodimo računa da imamo najbolje odnose sa Republikom Srpskom. Vidite šta nam se desilo kada nismo imali slogu… desila se “Oluja” – naveo je Vučić.