Foto: SRNA

– Želimo da čuvamo stabilnost i pokazujemo poštovanje prema svima i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima. Na kraju sam ih pitao šta to zamjeraju Srbiji? Onda shvatite da postoji jedna kampanja u regionu koja želi Srbiju da optuži, jer za njih je Republika Srpska mala da bi bila za njih problem. Usput dodaju i Rusiju – kaže Vučić, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodaje da i kada ih pitate šta sam to uradio, odgovora nema.

Vučić kaže da je “sit moralnih tirada od onih koji imaju najmanje prava da mu drže pridike”.

– Ali bolje da prećutim i kažem – tjerajte svoje, pričajte šta hoćete, ja ću da radim svoj posao i da se trudim da napravimo što bolje odnose u Srbiji – rekao je Vučić i dodao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao politički poen u Srbiji ili Srpskoj.

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da vrlo blago reaguje na prijetnje Milorada Dodika secesijom, Vučić je “zahvalio” svim Bošnjacima i Hrvatima što bi da, kako kaže, obavljaju posao predsjednika Srbije.

– Preporučujem im da se kandiduju za sledećeg predsjednika, da mi ne drže moralne i političke tirade kako da se ponašam – rekao je Vučić.

Kaže da mogu da mu zamjere nešto kad je riječ o njegovim postupcima, ali da ne mogu da mu drže pridike kako da obavlja posao predsjednika.

– O tome ocjenu daju građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih držva – kaže Vučić.

Dodao je da neće izgovarati teže riječi i koristiti svoju i snagu zemlje koju predstavlja da bi unosio bilo kakvu nestabilnost u “ionako krhku situaciju u regionu”.