Vučić (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav)

On je rekao da neki vide samo one koji im se ne sviđaju da li krše policijski čas ili ne.

Vučić je dodao da je u Srbiji u vreme koronavirusa bilo političkih skupova, čiju svrhu niko ne razume, i da je uništen aplauz za zdravstvene radnike, kao i jednočasovna šetnja penzionerima.

“Mislili su da će strašni režim da hapsi, kod nas to nećete da vidite, radite šta hoćete, ali nemojte baš u vreme epidemije. To nema baš mnogo smisla, a nema ni razumevanje građana”, rekao je Vučić.

Upitan o zahtevima da se izbori odlože, rekao je da je odlaganje izbora traženo još u decembru i januaru, da su to tražili i neki evropski predstavnici, ali da je njemu važno da se poštuju Ustav i zakon.

Vučić je dodao da je opozicija mogla da iskoristi koronavirus, jer su građani nezadovoljni zbog izolacije. Kako je rekao, opozicija na izborima “može da pobedi bez problema”, s obzirom da ima “najveću medijsku podršku i prisustvo u javnosti od uvodjenja višestranačkog parlamentarizma”.

Govorio je i o predstojećem video samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije i istakao da će govoriti o budućnosti Srbije u EU, kao i da će po pitanju ekonomskog paketa imati predlog i tražiti više grantova nego pozajmica.

Vučić je rekao da je procena da je Srbija prvi kvartal završila sa rastom od 5,1 odsto bruto domaćeg proizvoda, da će drugi kvartal završiti sa rastom između 1,1 i 1,3 odsto, da će u trećem imati minus od 0,3, a u četvrtom minus od oko 0,9 odsto.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom od oko jedan odsto, umesto sa minusom od tri odsto.