Foto: BETA

Naime, on je, govoreći o tragediji na gradilištu “Beograda na vodi“, pomenuo da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

“Moram da se izvinim građanima za glupost koju sam izgovorio, za grešku koju sam napravio… Mnogi su jedva dočekali, nisu mogli da kažu ništa o suštini onoga što sam rekao. Govoreći o nesrećama u građevinskom sektoru sam rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u SAD, to je sa nekog šaljivog sajta uzeto…“, rekao je Vučić.

Dodao je i da “nisu krivi njegovi saradnici, kako su mnogi govorili“.

“Ja sam kriv, da sam razmišljao, da nisam bio umoran, shvatio bih odmah… Moram da pohvalim svoje savetnike… To što sam ispao glup… Šta da radim…“, rekao je Vučić.

Podatak koji je Vučić izneo se pojavio na satiričnom portalu Onion.

“Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima, mislio sam da to ne govorim, hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, ponavljam svakih deset sekundi, gine jedan od perača prozora. Svakih deset sekundi“, pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke sa papira.

Ovi podaci su uzeti iz “vesti“ objavljene 2011. godine na sajtu koji je, prema rečima srpskog “Njuz neta“ bio inspiracija i za njihov rad.