– Ponosan sam i privilegovan što sam danas Vaš domaćin i što zajedno organizujemo Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije – istakao je Vučić.

Vučić ukazao je danas na važnost većeg italijanskog prisustva u sferi ekonomije i politike u zemlji i regionu, navodeći da razmjena sa Italijom iznosi oko 4,6 milijardi evra.

– Italija nikada nije bila među zemljama koje su vršile teške pritiske na Srbiju. Italijanski preduzetnici su dobrodošli u našu zemlju – istakao je Vučić na srpsko-italijanskom poslovnom forumu u Beogradu, na kojem se obratio i šef italijanske diplomatije Antonio Tajani.

učić je istakao da je Italija iskreni prijatelj za Srbiju i da je uvijek mogla da računa na nju, te uputio javni poziv premijeru Italije Đorđi Meloni da prije kraja godine posjeti Beograd.

Vučić, koji se prethodno sastao sa Tajanijem, zahvalio mu je što uvijek razmišlja o stabilnosti zapadnog Balkana, da to područje, baš kao i sjeverna Afrika, postanu jedan od prioriteta Tajanijeve spoljne politike.

On je ukazao na poslovne prednosti Srbije za investitore, te naveo da bi želio da Srbija ima više malih porodičnih kompanija po ugledu na Italiju.

– Razmjena sa Italijom iznosi oko 4,6 milijardi evra. Italija je jedna od najpopularnijih zemalja u Srbiji. Italijanski preduzetnici mogu da se u Srbiji osjećaju kao u svojoj kući – rekao je Vučić.

Pozivajući italijanske investitore da ulažu u Srbiju, Vučić je ocijenio da će se, s druge strane, srpski investitori odlučiti da u budućnosti investiraju u Italiju, gdje su im vrata otvorena.