Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Eskobar izjavio je da očekuje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, saopštila je služba za medije predsednika Srbije.On je rekao da je to izuzetno značajno i za gradjane, kao i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, i da se nada brzom okončanju pregovora.

Vučić je rekao da je Srbija potpuno posvećena nastavku procesa dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja izmedju Beograda i Prištine i naglasio važnost primene do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanja medjunarodnog prava, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Eskobar će se tokom posete Srbiji sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i sa direktorom vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem.

On je juče, tokom posete Prištini, zatražio od kosovske predsednice Vjose Osmani i premijera Aljbina Kurtija da odlože odluku o zameni registarskim tablica.

“Nije tajna da smo tražili duži period implementacije, a tražili smo još 10 meseci. Voleo bih da se ovo desi. Ovo nije samo zahtev SAD, već svih zemalja velike petorke. A to je zato što smo mi zemlje koje najviše podržavaju Kosovo”, rekao je Eskobar.