foto: BETA

On je na skupu u Boru u okviru kampanje “Budućnost Srbije” rekao da Srbija nije slaba i da ume da zaštiti svoj narod na Kosovu.

On je kazao da su vlasti u Prištini zamislile da rade šta hoće, a da Srbija ćuti.

“Zamislili su da nas lupaju motkom po glavi, a da mi posle svega vičemo kako nam je lepo. Mi jesmo spremni za kompromise i razgovore, ali nikada nećemo pristati na to da unize Srbiju tako da oni uzmu sebi sve, a da Srbija ne dobije ništa”, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na teroristički napad koji se dogodio na Novom Zelandu, gde je kod jednog od terorista pronađeno oružije na kojem su između ostalih ispisana i imena Miloša Obilića, Baje Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova.

“Za pokolj na Novom Zelandu neke naše komšije iz regiona pokušali su da na razne načine optuže Srbe, ne bi li od Srbije načinili metu”, rekao je Vučić i dodao da nabrojani ljudi “nisu huligani, ubice, to su borci za slobodu”.

Vučić je kazao da se po reakcijama iz regiona na napad na Novom Zelandu, moglo videti šta Srbiji žele.

“Mi vama želimo sve najbolje i u Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, ali, ma koliko se nadali slaboj Srbiji, moj odgovor će biti jača i snažnija Srbija”, kazao je Vučić.

Vučić je izjavio večeras u Boru da će se prvi prijaviti da mu se proveri imovina kada bude usvojen nov zakon.

“Ja ću prvi da se prijavim da vidimo šta imam ja, pa da vidimo šta imaju oni (opozicija),” kazao je Vučić građanima u Boru na skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Vučić je kazao da će tada narod zaključiti ko se za državu borio.

“Oni ne razumeju da neko ima odgovornost, da sanja drugačije snove. Oni ne razumeju da nekoga ne interesuje lično bogatstvo, već uspeh Srbije”, rekao je Vučić.

Građanima Bora je kazao da će dovesti još jednog velikog investitora u Bor i da će se oko 40 miliona evra uložiti u infrastrukturu.

Istakao je da je pronalaskom strateškog partnera, kineske kompanije Ziđin, zagaranatovana budućnost RTB-a i Bora.