BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

„Plan za budućnost kojim ćete se dodatno ponositi“, poručio je Vučić nakon otvaranja izložbe „Srbija 2019-godina infrastrukture: Ništa više nije daleko“.

Vučić je zahvalio svima koji su, kako je rekao, uprkos svim hajkama i harangama, podržavali posvećenost u radu.

Glavni odbor SNS 29. decembra

On je rekao da je zadovoljan saradnjom sa koalicionim partnerima i dodao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke 29. decembra izneti svoj stav o toj saradnji.

„Nama je potrebna široka narodna koalicija“, poručio je Vučić i pozvao stranačke kolege da iznesu svoje mišljenje o saradnji sa koalicionim partnerima na sednici Glavnog odbora SNS.

„Ja nisam rekao da se zabrani funkcionerska kampanja. Ne znam šta to znači“

Upitan o navodima nevladine organizacije Crta da nije usvojen amandman kojim bi bila zabranjena takozvana funkcionerska kampanja, odnosno da tokom predizborne kampanje javni funkcioneri promovišu infrastrukutrne radove plaćene državnim novcem, Vučić je rekao da ne zna šta to znači.

„Ja nisam rekao da se zabrani funkcionerska kampanja. Ne znam šta to znači. Da mi zabranite da radim 45 dana, jel’ to hoćete“, upitao je Vučić.

On je rekao da ne može da mu se zabrani da se sastaje sa stranim državnicima.

„Hoćete da zemlja prestane da diše da bi neko dobio neki glas više“, upitao je Vučić.

On je rekao da je usvojen amandman poslanice Olene Papuge da posebno do 16 časova javni funkcioneri ne mogu da se pojavljuju u službenom vozilu ili da koriste državne resurse tokom kampanje.

Povodom navoda predsednika Starog grada Marka Bastaća da se proces protiv njega vodi jer je cepao plakate sa njegovom (Vučićevom) slikom, Vučić je rekao da se u Srbiji sve može objasniti time da ste protiv vlasti, čak i kada ste najgori kriminalac.

„To je čovek koji je maltretirao, pljačkao ljude, otimao pare za predstave i kokice za decu, reketirao decu“, rekao je Vučić.