„Reč je o notornoj laži. Niko nije razmišljao o toj mogućnosti. Taj koji bi razmišljao o tome bio bi notorno glup i radio bi protiv interesa naše zemlje“, rekao je Vučić. On danas, inače, prisustvuje otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

Podsećamo, u serijalu koji od ponedeljka objavljuje portal Nova.rs i novina „Nova“ objavljujemo informacije vezane za transformaciju javnog preduzeća EPS u akcionarsko društvo. U tom cilju, kako smo otkrili, Vlada je već popisala imovinu javnog preduzeća i krenula u proces transformacije, koji bi trebalo da bude okončan do kraja januara 2023. godine.

Ova promena strukture preduzeća, kako je Nova pisala, omogućila bi značajno jednostavnije i manje transparentno upravljanje poslovima i imovinom preduzeća, a otvorila bi i put za potencijalnu privatizaciju preduzeća, i to na jedan od tri načina.

Takođe, kako smo saznali, potencijalni partner u tom poslu EPS-u bi mogla biti američka firma “UGT Renewables”, koja već posluje sa državom Srbijom.